Gecomposteerde teelaarde

Gecomposteerde teelaarde, ook wel bekend als compostgrond, is een specifiek type teelaarde dat verrijkt is met gecomposteerd organisch materiaal. Het wordt geproduceerd door het mengen van teelaarde met compost, een natuurlijk afbraakproduct van organisch afval.

Gecomposteerde teelaarde biedt verschillende voordelen ten opzichte van gewone teelaarde. Het gecomposteerde organische materiaal in de grond voegt voedingsstoffen toe aan de bodem en verbetert de bodemstructuur. Het verhoogt het gehalte aan organische stof, bevordert de vruchtbaarheid van de bodem en stimuleert een gezond bodemleven.

Door het gebruik van gecomposteerde teelaarde worden planten beter voorzien van voedingsstoffen, wordt de waterretentie verbeterd en wordt de algehele gezondheid van de bodem bevorderd. Het helpt ook bij het verminderen van de behoefte aan kunstmeststoffen, omdat de compost al voedingsstoffen bevat die langzaam aan de planten worden vrijgegeven.

Gecomposteerde teelaarde is geschikt voor verschillende toepassingen in de tuin, zoals het planten van bloemen, groenten, struiken en bomen. Het kan worden gebruikt bij het aanleggen van nieuwe tuinen, het verbeteren van de bodemgesteldheid in bestaande tuinen, het vullen van plantenbakken en het herstellen van gazons.

Bereken snel en eenvoudig de totaalprijs met onze handige configurator

Bereken jouw prijs

Andere bouwstoffen

Menggranulaat 0 40 15 09 00

Menggranulaat 0/40, 0/56

Betongranulaat 0 20 15 09 04

Betongranulaat 0/20, 0/40, 20/40

Asfaltgranulaat

Asfaltgranulaat 0/20

Aanvulzand

Aanvulzand

Allerhande zanden

Allerhande zanden

Gestabilliseerd zand

Gestabiliseerd zand

Boomschors 15 09 00

Boomschors (Pinus sylvestris 20/40)

Compost

Compost

Doornikse kalksteen 7 14 15 09 05

Doornikse kalksteen granulaat (7/14 of 14/22)

Teelaarde

Teelaarde