Aanvulzand

Aanvulzand, ook wel bekend als vulzand of ophoogzand, is een type zand dat wordt gebruikt om oneffenheden in de grond op te vullen of om hoogteverschillen te egaliseren. Het wordt vaak gebruikt in de bouw- en constructie-industrie voor verschillende toepassingen, zoals het aanleggen van funderingen, het egaliseren van grondoppervlakken, het creëren van een stabiele ondergrond voor bestratingen en het opvullen van kuilen of sleuven.

Aanvulzand heeft specifieke eigenschappen die het geschikt maken voor dergelijke toepassingen. Het is meestal schoon zand zonder organisch materiaal, klei of grote stenen. Het zand heeft een goede drainagecapaciteit, wat betekent dat het water goed doorlaat en niet snel verzadigd raakt. Hierdoor voorkomt het dat water zich ophoopt en biedt het een stabiele ondergrond.

Bij het gebruik van aanvulzand is het belangrijk om het zorgvuldig te verdichten om een stevige en stabiele basis te creëren. Dit kan gedaan worden met behulp van trilplaten of andere geschikte apparatuur, afhankelijk van de omvang van het project.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat de specificaties en eigenschappen van aanvulzand kunnen variëren, afhankelijk van de regio en het beoogde gebruik. Het is raadzaam om te overleggen met bouwprofessionals of leveranciers om het meest geschikte type aanvulzand te bepalen op basis van de specifieke behoeften van het project.

Bereken snel en eenvoudig de totaalprijs met onze handige configurator

Bereken jouw prijs

Andere bouwstoffen

Menggranulaat 0 40 15 09 00

Menggranulaat 0/40, 0/56

Betongranulaat 0 20 15 09 04

Betongranulaat 0/20, 0/40, 20/40

Asfaltgranulaat

Asfaltgranulaat 0/20

Allerhande zanden

Allerhande zanden

Gestabilliseerd zand

Gestabiliseerd zand

Boomschors 15 09 00

Boomschors (Pinus sylvestris 20/40)

Compost

Compost

Doornikse kalksteen 7 14 15 09 05

Doornikse kalksteen granulaat (7/14 of 14/22)

Teelaarde

Teelaarde

Teelaarde

Gecomposteerde teelaarde